Yöresel Yemeklerimiz...

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Yöresel Yemeklerimiz...

Mesaj tarafından Serhat Bir Ptsi Nis. 21, 2008 11:07 am



OĞMAÇ ÇORBASI: Önce hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur küçük parçalara ayrılır. Daha sonra bu parçalar kaynayan sütün içine atılır. Tuz ilavesiyle yeter miktarda kaynatılıp servis yapılır.
ÇÖLEÇÖŞ (COŞ HOŞAFI): Kesenözü çevresinde pancarın çok yetiştirilmesinden dolayı yapılan yöresel bir hoşaf çeşididir. Şeker pancarları kaynatılıp kabuğu soyulur ve rendelenir. Rendelenmiş malzemenin içine erik buruşu, pertil ve su ilave edilerek kaynatılır. Soğuduğunda servis yapılır.
KABAKLI GÖZLEME: Önce hamur yoğrularak pazular açılır. Kabak rendelenip haşlatılır. Sac üzerinde iki pazu arasına kabak sürülerek pişirilir. Pişirilen pazular tepsiye konularak üzerlerine tereyağ ve sütün karışımıyla hazırlanan harc ilave edilir. Bu harc her pazu arasına sürülür. Daha sonra pazılar kesilerek servis yapılır. Turşu ile birlikte yenmesi tavsiye edilir.
MANCAR VE KABAK HOŞAFI: Kabağın küçük parçalara ayrılarak suyla pişirilmesiyle kabak hoşafı, doğada yetişen acı mancarın kıyılarak pestille uzun süre kaynatılmasıyla mancar hoşafı yapılmaktadır.
İMİK CORTLATAN:

KARALAR ISLAMASI:

KEDİ BATMAZ:

KANGAL:

KATMERLİ:


Tariflerin Hespi Çok Yakında Eklenicektir...

Serhat
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 17
Kayıt tarihi : 20/03/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz